MOTIUS

Per les condicions excepcionals d’entrenament que ofereix la zona, des de sempre ens han visitat atletes i equips internacionals dels quals hem après i compartit noves tècniques, nous fonaments per assolir una base sòlida. Amb el pas dels anys també hem esdevingut un referent. Continuem treballant.

null

INSTAL·LACIONS

La Costa Brava- Pirineu de Girona es caracteritza per la llarga tradició esportiva sorgida dels seus clubs, i per una diversitat enorme d’esports a practicar. El futbol és indiscutiblement el rei dels esports, amb un estadi a pràcticament cada municipi. Darrerament el ciclisme ha generat una tendència de creixement enorme per l’alt nombre de professionals de tot el món vivint i entrenant a Girona i el seu entorn immediat.
Els 200 quilòmetres de costa banyada per les aigües del Mediterrani fan que les instal•lacions siguin excepcionals per a la pràctica de vela lleugera, windsurf i kitesurf. Palamós, l’Escala, Blanes, Roses, Empúriabrava i Sant Pere Pescador són les seus per excel·lència dels esports nàutics.
Lloret de Mar destaca per la quantitat d’instal·lacions i per la diversitat de disciplines esportives que s’hi poden practicar –futbol, esports d’equip, ciclisme, natació, triatló, atletisme, running – per la seva enorme adaptabilitat per acollir entrenaments de grups internacionals i per la seva capacitat hotelera per organitzar grans esdeveniments.
L’estany de Banyoles i els seu espectacular entorn natural, la converteixen en la destinació perfecte i altament especialitzada per al rem i el triatló.
Els esports d’equip troben a la Ciutat Esportiva de Blanes un dels seus principals exponents en una instal·lació versàtil, moderna i de gran capacitat per l’organització d’esdeveniments.

null

PAISATGE

Si et diem que gairebé una tercera part de la Costa Brava i el Pirineu de Girona és espai natural protegit, ja et pots fer una idea del que hi trobaràs. Vuit parcs naturals, de contrastos espectaculars, passant dels cims nevats a les platges i les cales més encantadores del Mediterrani en pocs quilòmetres.
I en aquesta distància tan curta, hi ha lloc per a pobles de pescadors i viles rurals d’alta muntanya. Per a monestirs i esglésies romàniques. Per a restes d’ibers, ruïnes grecoromanes, barris jueus i fortificacions medievals. Per a tot el llegat surrealista de Salvador Dalí.

null

CLIMA TEMPERAT

El clima de la Costa Brava és generalment assolellat i temperat, amb temperatures agradables. Hiverns suaus, primaveres i tardors perfectes per entrenar a l’aire lliure. Els estius són calorosos i permeten la pràctica dels esports nàutics.
Degut a l’alçada, al Pirineu de Girona els hiverns són més rigorosos i permeten la pràctica de l’esquí i els esports d’hivern. Les primaveres i les tardors són temperades i permeten reprendre l’activitat a l’aire lliure. Els estius acostumen a ser una mica més frescos que a la costa.

null

KNOW-HOW

A la Costa Brava – Pirineu de Girona es respira esport. Els Clubs esportius són la base d’un sistema que permet que pràcticament tothom des de ben petit tingui accés a l’esport amateur i en alguns casos, fer el salt a la competició.
Dels clubs gironins n’han sortit talents individuals en múltiples disciplines, atletisme, tennis, natació, esports nàutics, trail running, triatló, ciclisme. I també n’han sorgit grans èxits col·lectius en futbol, bàsquet, handbol, patinatge artístic, hoquei patins.
I tot això no és fruit de la casualitat. Els professionals s’han format en nous mètodes d’entrenament i recuperació per millorar i complementar les maneres de fer tradicionals, s’ha aplicat la tecnologia a l’esport i s’ha aconseguit una preparació integral de l’esportista.
Per les condicions excepcionals d’entrenament que ofereix la zona, des de sempre ens han visitat atletes i equips internacionals dels quals hem après i compartit noves tècniques, nous fonaments per assolir una base sòlida. Amb el pas dels anys també hem esdevingut un referent. Continuem treballant.